از 127 تولیدکننده مورد مطالعه، 28/32 درصد (41 تولیدکننده) اظهار داشتند که از کشاورزی ارگانیک اطلاع دارند. از سوی دیگر، 67.72 درصد از تولیدکنندگان اعلام کردند که از اینکه کشاورزی ارگانیک چیست و چگونه انجام می شود، آگاهی کافی ندارند.
نتیجه گیری می شود که تولیدکنندگان انجیر خشک دانش کامل و کافی در زمینه کشاورزی ارگانیک انجیر ندارند. این به عنوان یک مشکل مهم در نظر گرفته می شود.
وقتی از تولیدکنندگان پرسیده شد که دانش خود را در مورد انجیر خشک سیاه کشاورزی ارگانیک از کجا به دست آوردهاند، ابتدا شرکتهای صادراتی فهرست شدند.
از بین تولیدکنندگان انجیر خشک با آگاهی در این زمینه، پاسخ دریافتی از 41.46 درصد این بود که اطلاعات را از بازرگانان یا شرکت های صادراتی کسب کرده اند.
در همین حال، نسبت مزارعی که در آینده به کشت ارگانیک انجیر فکر می کنند، 30.71 درصد (39 مزرعه) یافت شد.
با توجه به نتایج مدل، در این مطالعه مهمترین عوامل اجتماعی مؤثر بر پذیرش تولید خشکشده ارگانیک، سن، وضعیت تحصیلی و سابقه تولید انجیر است.
این واقعیت که در تحقیق میانگین سنی تولیدکنندگان انجیر بالای 50 سال است و سطح تحصیلات پایین از نظر تکثیر سیستم کشاورزی ارگانیک مشکل مهمی تلقی می شود.
تولیدکنندگانی که کشاورزی ارگانیک را اتخاذ می کنند جوان هستند و سطح تحصیلات بالاتری دارند. از بین عوامل ساختاری مربوط به مزارع، اندازه مزرعه و الگوی محصول مزرعه، به ویژه وجود تولید زیتون در پذیرش کشاورزی ارگانیک تأثیرگذار نبود.
با این حال، اثر مقدار تولید انجیر خشک مشاهده شد. می توان گفت این وضعیت نشان دهنده گرایش تولیدکنندگان قوی اقتصادی با میزان تولید زیاد و در نتیجه درآمد فروش بالا به سمت کشاورزی ارگانیک است.
- منابع:
- تبلیغات: