برنج طارم عطری در اکثر نقاط جهان هم به صورت معیشتی و هم به صورت نقدی کشت می شود.
برای روشن شدن اثر زمان های مختلف بخار دهی نیم جوش بر کیفیت فیزیکوشیمیایی و تغذیه ای برنج، چهار رقم NERICA1، NERICA7، IR841 و WITA4 در همان دمای اولیه (85 درجه سانتیگراد) خیس خورده و به مدت 5، 15، 25 بخارپز شدند.
35 و 45 دقیقه NERICA7 بخار پز شده به مدت 25 دقیقه بیشترین عملکرد برنج را به ثبت رساند.
IR841 بدون آب پز کمترین زمان پخت (17.0 دقیقه) را ثبت کرد، در حالی که NERICA1 بخارپز به مدت 35 دقیقه بیشترین زمان پخت (26.1 دقیقه) را ثبت کرد.
NERICA1 بخار پز به مدت 45 دقیقه سخت ترین (63.2 نیوتن) بود، در حالی که IR841 بدون آب جوش (28.7 نیوتن) نرم ترین بود.
NERICA7 اوج و ویسکوزیته نهایی بالاتری را در تمام زمانهای بخار در مقایسه با انواع دیگر ثبت کرد.
NERICA7 بخار پز به مدت 35 و 45 دقیقه به ترتیب کمترین مقدار نشاسته کل و بیشترین میزان پروتئین (13.2 درصد) را به خود اختصاص داد.
NERICA7 بخارپز به مدت 25 و 45 دقیقه به ترتیب بیشترین میزان فسفر، منیزیم (572 میلی گرم بر کیلوگرم) و پتاسیم (2290 میلی گرم بر کیلوگرم) را به خود اختصاص داد.
نتیجه میگیریم که بسته به خواص فیزیکی و شیمیایی و تغذیهای مورد نظر، میتوان انواع و زمانهای بخاردهی خاص را برای دستیابی به آن نتایج انتخاب کرد.
در آفریقا، sativas و NERICAs (برنج جدید برای آفریقا) برخی از گونه های کشت شده هستند.
ساتیواها عمدتاً در سیستمهای تولید آبی جلگهای کشت میشوند.
NERICA یک رقم بین گونه ای است که از Oryza glaberrima steud (گونه برنج آفریقا) و گونه Oryza sativa (گونه برنج آسیایی) مشتق شده است.
NERICA ها برای هر دو سیستم تولید آبی دشت و مرتفع توسعه داده شدند.
گونه های برنج پرمحصول که با سیستم های تولید برنج مرتفع سازگار شده اند، به احتمال زیاد تأثیر بیشتری در کشورهای جنوب صحرای آفریقا (SSA) خواهند داشت.
زیرا این سیستم تولید می تواند برای بخش بزرگی از جمعیت قابل دسترسی باشد و نیازی به سرمایه گذاری بالایی ندارد.
توسعه در مقایسه با سیستم های تولید آبی دشت.
با این حال، سیستمهای تولید مرتفع نیز چالشهای خاص خود را دارند، به ویژه زیرا تغییر شرایط آب و هوایی ممکن است بر عملکرد و کیفیت دانه تأثیر بگذارد.